Naar hoofdinhoud
17/03/2024

“We lopen hier een jaar of vijf vooruit”

No risk no fun is een uitspraak die CSE kenmerkt. Maar wat betekent het eigenlijk? “Het is prima om te praten, maar het is nog beter om te doen”, antwoordt projectmanager Jos van den Hoven. “Onze sorteermachine, de nieuwe green warehouses, de elektrische vrachtwagens en heftrucks… Durven doorpakken heeft ons én onze klanten al ontzettend veel moois opgeleverd.”

De doorontwikkeling van onze sorteermachine was het eerste project waar Jos zich op stortte.
“We draaien nu nog met het prototype, maar de nieuwe machine – met een dubbele lijn – komt eind april naar Oss. Dit is de eerste in z’n soort: overal ter wereld sorteert men layer cards nog met de hand. Onze machine voert de vellen één voor één in, maakt ze schoon en inspecteert ze met een camera. Daarna belanden ze op de stapel ‘goedgekeurd’ of ‘afgekeurd’. Door dit geautomatiseerde proces gaat de scrap rate omlaag en de kwaliteit omhoog. En die is superconstant bovendien.”

“Door te proberen, ontdek je vanzelf of iets werkt”


Alles op eigen zonne-energie

Dat duurzaamheid belangrijk is voor CSE, zie je ook terug aan de twee warehouses. “In Weert ligt het halve dak vol met zonnepanelen”, vertelt Jos. “En de energie die ze opleveren, benutten we optimaal. Alles draait erop: van de roldeuren en de verlichting tot en met de elektrische heftrucks. De accu’s van die heftrucks laden we in een half uurtje, waarna we ze acht uur lang kunnen gebruiken. En ook onze elektrische vrachtwagens rijden volledig op zelf opgewekte zonne-energie.”

CO2-reductie is een sport
“Bij CSE zien we het reduceren van CO2-uitstoot als een sport,” vertelt Jos trots. “Daarom gaan we voor de beste en nieuwste technieken, en uiteindelijk een zelfvoorzienende keten. Vaak weten we van tevoren niet precies wat vernieuwingen opleveren. Maar dat is juist zo leuk! Door te proberen, ontdek je vanzelf of iets werkt. Dankzij die mentaliteit lopen we hier een jaar of vijf vooruit. Het mooie is: dat motiveert onze klanten én branchegenoten om óók door te pakken.”