Naar hoofdinhoud
16/04/2024

“Heerlijk om me fitter te voelen”

Vincent de Muijnck is al vele jaren een van onze trouwe (charter)chauffeurs. Hij houdt van zijn vak, ook al levert het soms uitdagingen op. Want hoe blijf je bijvoorbeeld in conditie, als je van maandagochtend tot vrijdagavond van huis bent? Voor Vincent was bedrijfssporten dé oplossing.

“Ik ben beginnend diabetespatiënt: mijn bloedsuikerspiegel is te hoog”, vertelt Vincent. “Natuurlijk heb ik medicijnen, maar de állerbeste remedie is… afvallen. Het bedrijfssporten is perfect voor mij. Iedere dinsdagavond ben ik in de sportschool te vinden, op de bovenverdieping van het magazijn in Weert. Onder begeleiding doe ik aan krachttraining en werk ik aan mijn conditie. Met succes, want ik beweeg een stuk makkelijker en ben zelfs afgevallen. Mijn buik, mijn armen, mijn benen… Alles is slanker en soepeler.”

Bewuste keuze
“Ik rijd al sinds december 2010 voor CSE. In principe is het werk repeterend, ik rijd meerdere keren per dag dezelfde rit. Soms mis ik de afwisseling die ik als internationaal chauffeur wél had. Maar het was een bewuste keuze. De arbeidsvoorwaarden bij CSE zijn uitstekend, én ik heb zekerheid op werk. Iedereen werkt knetterhard, maar de cultuur is heel laagdrempelig. Dat kan ik erg waarderen.”

“Zonder deze regeling zou ik waarschijnlijk niet sporten”


Sporten op locatie

“Dat ik gratis kan sporten, vind ik geweldig. Het bewijst dat CSE de gezondheid van zijn medewerkers belangrijk vindt. Zonder deze regeling zou ik waarschijnlijk niet sporten. Hoe zou ik dat moeten doen? Ik woon in de provincie Zeeland, ik vertrek maandagochtend van huis en ben op vrijdagavond terug. ’s Nachts slaap ik in mijn vrachtwagen. Lid worden van een sportschool – dat is voor mij gewoon niet handig.”

Goede conditie
“Overigens is sporten alleen niet genoeg. Ik let ook beter op mijn voeding. Ik neem bijvoorbeeld iedere week gezonde maaltijden mee van huis. Vergis je niet: chauffeurswerk kan fysiek zwaar zijn. Ik heb het eens bijgehouden. Wist je dat ik iedere dag zo’n 20 kilometer loop? Een goede conditie is dus belangrijk. Een extra reden om te blijven sporten. En het is gewoon heerlijk om me fitter te voelen.”