Naar hoofdinhoud
13/11/2023

“We gaan echt knallen met CSE Sorting”

‘Gas geven’ doen we bij CSE maar al te graag. Zien we een kans? Dan grijpen we die. Bijvoorbeeld door zelf een innovatieve Sorting-machine te ontwikkelen en bouwen. Daar weet Pieter Verhoeven als nieuwbakken manager Sorting alles van. Vijf vragen, vijf antwoorden.

Wat zijn je eerste indrukken van ons bedrijf?
“Precies zoals ik verwacht had. Alle collega’s hebben een aanpakkersmentaliteit: niet te veel praten, maar vooral doen. En het ondernemerschap in dit bedrijf is geweldig. CSE Sorting is het perfecte voorbeeld daarvan, want hiermee integreren we nog verder in het proces van onze klanten.”

Waarom ben je deze uitdaging aangegaan?
“Hiervoor heb ik als salesmanager bij CANPACK gewerkt, een klant van CSE. Daardoor kende ik het bedrijf al goed en wist ik van de ontwikkelingen met de sorteermachine. Die spreken me enorm aan, omdat we hiermee voor een serieuze kostenbesparing bij onze opdrachtgevers kunnen zorgen.”

“De machine zorgt voor een FTE-reductie van 80%l”

Hoe zit dat precies met die kostenbesparing?
“Interlayers die van een pallet komen, worden door drankenproducenten vaak handmatig of semi-handmatig gesorteerd. Wij hebben een innovatieve machine ontwikkeld die dit sneller kan én de vellen beter schoonmaakt. De machine zorgt voor een FTE-reductie van 80%!”

Welke ambities heb je met CSE Sorting?
“De lat ligt hoog. Het prototype draait nu ruim een jaar, waardoor alle kinderziektes eruit zijn. De nieuwe machine, die in februari naar Oss komt, is nóg sneller en maakt 100% van de vellen geautomatiseerd schoon met drycleaning. Dat is een unicum in de markt. Hiermee willen we de wereld veroveren. Te beginnen met Europa en later met landen als de Verenigde Staten, Japan en Australië. Ook het Midden-Oosten is interessant.”

Wat gebeurt er tot februari?
“Vooral potentiële klanten benaderen en hun fabrieken bezoeken. Op die manier kunnen we hun huidige sorteeractiviteiten in kaart brengen en business cases opstellen. Daarnaast schrijven we de strategie voor Sorting, zetten we een nieuwe website op, checken we alle juridische zaken en zorgen we voor projectopvolging met de leverancier die de machine bouwt. De daadwerkelijke verkoop start pas als de sorteermachine er is, want zo’n investering – of een leaseconstructie – doen potentiële klanten niet op basis van een filmpje. Vanaf februari gaan we dus echt knallen met CSE Sorting!”